Teamfoto Elektra Koning
Werkzaam in Katwijk, hoofdvestiging 's-Gravenhage

Groepenkast installeren Katwijk

Bij Elektra Koning bent u verzekerd van professionele hulp bij het plaatsen of vernieuwen van een groepenkast in Katwijk. Onze ervaren monteurs staan tot uw dienst om u te helpen bij het uitzoeken, aankopen en installeren van een nieuwe groepenkast. Schakel ons in voor advies over het aantal noodzakelijke stroomgroepen en het beoordelen van de noodzaak voor krachtstroom in uw woning.

Bent u van plan zijn om een nieuwe groepenkast te laten plaatsen in Katwijk? Voel u vrij om contact op te nemen met een van onze medewerkers om alle opties te bespreken. Bel naar 070 207 5059 of maak gebruik van ons contactformulier op de website.

In Katwijk helpen de ervaren elektriciens van Elektra Koning u graag met aanpassingen aan de groepenkast!
Elektra Koning kan u helpen met uw groepenkast in Katwijk

Soorten groepenkasten

Doorgaans worden er twee types groepenkasten onderscheiden in de elektrische sector. De standaard eenfase groepenkast tegen de complexe driefase groepenkast. Wat maakt deze groepenkasten speciaal en welke heeft u eigenlijk nodig?

Wellicht heeft u al wel eens gehoord over 1-fase stroom en 3-fase stroom. Voor normaal gebruik van alledaagse apparaten in huis is standaard 1-fase stroom meestal afdoende. Voor het aansluiten van krachtstroom, zoals bij inductie kookplaten, laadpalen en andere grootverbruikers, is het zwaardere 3-fase stroom essentieel.

Als u van plan bent om grote energieverbruikers in huis te halen of deze op korte termijn aan te schaffen, is de 3-fase groepenkast de betere keuze. Als dit niet in uw agenda staat, dan volstaat een 1-fase aansluiting meestal en is bovendien goedkoper. Onze monteurs voorzien u graag van advies op basis van hun kennis en ervaring.

Oude stoppenkast vervangen Katwijk

Het komt regelmatig voor dat oudere huizen nog zijn uitgerust met een ouderwetse stoppenkast. De grote ronde stoppen zijn kenmerkend voor een stoppenkast in Katwijk, in tegenstelling tot de schakelaars op moderne groepenkasten. Wanneer er een stop doorslaat, is het essentieel om deze te vernieuwen om de stroomgroep te herstellen.

Mocht u nog een verouderde stoppenkast in uw woning hebben, dan adviseren wij in de meeste gevallen om over te schakelen naar een groepenkast. Het risico op brand is meestal lager bij groepenkasten dan bij stoppenkasten. Wanneer de stoppenkast ouder wordt, neemt het gevaar van nare situaties toe.

Zou u uw stoppenkast in Katwijk willen vervangen door een moderne groepenkast? Interesse om meer te weten over de mogelijkheden en kosten bij Elektra Koning? Neem contact op en wij helpen u graag verder! Neem gerust contact op door te bellen naar 070 207 5059 of een bericht achter te laten via het contactformulier.

Groepenkast vervangen Katwijk

Als u al een groepenkast in huis heeft, kan het voorkomen dat vervanging nodig is. De belasting van ons stroomnetwerk in huis wordt met alle razendsnelle ontwikkelingen natuurlijk steeds groter. Het is van groot belang dat de groepenkast, als centrum van de stroomvoorziening in uw huis, aansluit op deze ontwikkeling.

Het is noodzakelijk om een groepenkast in Katwijk te vervangen in drie specifieke omstandigheden. Bij modernisering van uw oude woning, zoals met zonnepanelen, of als u van plan bent de groepenkast flink uit te laten breiden. Maar ook als uw elektriciteitsnet aangepast wordt en uw groepenkast niet voldoet aan de nieuwste voorschriften.

Bij Elektra Koning hebben we uitgebreide ervaring met het plaatsen en vernieuwen van groepenkasten in Katwijk. Onze vakmensen staan paraat om u te ondersteunen bij het bepalen van de noodzaak, het selecteren van de juiste groepenkast en het zorgvuldig installeren van uw groepenkast. Onze ervaren vakmensen, met hart voor hun werk, staan paraat om u te ondersteunen.

Merken van groepenkasten

Er zijn tal van groepenkasten van verschillende merken verkrijgbaar op de markt. Alhoewel alle groepenkasten die in Nederland worden aangeboden aan strikte normen voldoen, adviseren elektriciens nog steeds om te gaan voor een A-merk. Wat duurder in aanschaf, echter groepenkasten van A-merken bieden betrouwbare werking en maximale veiligheid.

Groepenkasten van merken als Hager, ABB, Eaton, Attema en Schneider worden vaak aangetroffen in Nederland. Bij Elektra Koning hebben onze elektriciens kennis van het aanbod groepenkasten in Nederland en helpen ze u graag bij het maken van de juiste keuze. Naast dat zorgen wij voor vakbekwame installatie en snelle oplossingen bij eventuele problemen.

Veel gestelde vragen

Wat onderscheidt een stoppenkast van een groepenkast?

Na kortsluiting of overbelasting moeten de grote ronde knoppen in een stoppenkast worden vernieuwd. Een groepenkast bevat in tegenstelling tot een stoppenkast schakelaars waarmee u de stroom aan en uit kunt zetten.

Waar zit het verschil tussen een meterkast en een groepenkast?

De meterkast is een overkoepelende term voor de kastruimte waar de gas-, water- en elektra aansluitingen de woning in komen. In de meterkast zit doorgaans de groepenkast.

Voor wie is het toegestaan om aanpassingen in de meterkast te maken?

Veel zaken in de meterkast mag u gewoon aanpassen, zolang dit niet is verzegeld. Alleen een monteur met 'zegelrecht' mag verzegelde zaken aanpassen.

Zou je moeten werken aan de groepenkast?

Zelf sleutelen aan de groepenkast is geen goed idee; schakel hulp in van vakmensen. Werken met stroom zonder de benodigde kennis en ervaring kan enorm gevaarlijk zijn.


Elektra Koning staat voor u klaar in Katwijk
Over ons

Elektra Koning levert diensten in Zuid-Holland op het hoogste niveau en is inzetbaar voor al uw elektra werkzaamheden. Onze elektriciens zijn gecertificeerd en helpen u graag met spoed, reparatie en aanleggen van... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5059

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor groepenkast installeren?

Over Elektra Koning

Elektra Koning levert diensten in Zuid-Holland op het hoogste niveau en is inzetbaar voor al uw elektra werkzaamheden. Onze elektriciens zijn gecertificeerd en helpen u graag met spoed, reparatie en aanleggen van elektra.Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,InstallQ,SCIOS,Erkend leerbedrijf,NEN 3140,NEN 1010,NEN 3840,NEN 4010,DUBO Keur,Kiwa,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van Elektra Koning

Door C.D
Op 28 november 2023
10

Ze waren erg professioneel! De elektricien stuurde een uur later een contract waarin stond wat we wilden doen met de offerte en had de klus dezelfde dag nog klaar. Voor andere klussen zouden wij ze zeker weer inhuren!

Door T.H
Op 21 november 2023
8

Zeer vriendelijk en professioneel, al voelt ruim 200 euro voor 45 minuten werk aan de hoge kant.

Door F.D
Op 15 november 2023
10

Snel, vriendelijk en goed geholpen bij een electra storing. Doe ik graag weer zaken mee 😊

Door Y.L
Op 14 november 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door N.M
Op 7 november 2023
10

Wat een vriendelijke proffesionelen klantenservice. Ik ben op afstand geholpen binnen 2 weken kon Mark beginnen aan de laadpaal. Super bedrijf!

Door M.K
Op 3 november 2023
10

Super fijn bedrijf! Bedankt voor het snelle schakelen en de goede service. De monteurs waren ook erg vriendelijk. Zeker een aanrader!

Door J.B
Op 24 oktober 2023
10

N.a.v waterschade waardoor de meterkast volledig vervangen moest worden Elektra Koning gevonden. Bedrijf die direct beschikbaar was, duidelijk tijdsafspraak maakt en professioneel personeel heeft die de werkzaamheden heeft uitgevoerd. Een bedrijf wat zeker een aanrader is.

Door S.R
Op 19 oktober 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door C
Op 10 oktober 2023
10

Fijne ervaring!

Door D.R
Op 19 september 2023
10

In de avond een storing gehad en gebeld naar dit bedrijf. Ze probeerde me eerst telefonisch te helpen om de stroom weer aan te krijgen, helaas lukte dit niet en kreeg ik het advies om een elektricien langs te laten komen. Zelfde avond is die langsgekomen en heeft de groepenkast vervangen en de stroom deed het weer. Kosten op voorhand besproken en erg tevreden met het resultaat en het contact.

Door A.M
Op 25 juli 2023
10

De heren hebben mij goed geholpen met mijn groepenkast. Deze elektricien was professioneel en duidelijk. De prijs was uitstekend!

Door L.S
Op 28 februari 2023
10

Vandaag heeft Jan een perplex stekker aangesloten de inductie kookplaat werkte perfect

Door R.D
Op 15 februari 2023
10

Voor 3fase voorbereidingen is dit een geschikte partij. Eerlijk advies en een snelle service.

Door G.V
Op 7 februari 2023
10

Met spoed gebeld de elektricien was snel op locatie. De storing was snel verholpen door Jack top service.

Door H.H
Op 18 januari 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door P.L
Op 10 januari 2023
10

Ik had een tijdschakelaar nodig voor m’n boiler. Elektra koning heeft het netjes geïnstalleerd.

Door E.K
Op 4 januari 2023
10

Top bedrijf binnen 1 uur verholpen van m’n storing.

Door L
Op 4 januari 2023
10

Vandaag diende ik een offerte aanvraag in via de website. Binnen 15 minute kreeg ik de klantenservice aan de telefoon. Elektra Koning is op dezelfde dag langs gekomen om een groepenkast te vervangen. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Door Z.E
Op 8 december 2022
10

Zeker aan te raden elektricien partij! klantenservice is ook zeer klantvriendelijk!

Door Z.Y
Op 30 november 2022
10

Elektra Koning heeft onze woning compleet verzorgd met elektriciteit. Zeer onder de indruk van deze partij. 5 sterren is een understatements.

Door M.A
Op 16 november 2022
10

Fijn contact gehad en heel veel.informatie gekregen over de uitvoering. Monteurs waren erg professioneel, goed werk geleverd!

Door M.G
Op 13 oktober 2022
10

De klantenservice heeft mij eerlijk geadviseerd over een 3/fase aansluiting zodat ik klaar ben voor de toekomst. Zeer tevreden over deze bedrijf

Door J.N
Op 14 september 2022
10

Ik had vandaag een stroomstoring. Binnen 1 uur kwam Jan langs om de storing te verhelpen. Hij heeft onze groepenkast vervangen en de storing verholpen.

Door G.E.G
Op 6 januari 2022
10

Vakkundig bedrijf met eerlijke prijzen.