Teamfoto Elektra Koning
Werkzaam in Katwijk, hoofdvestiging 's-Gravenhage

Krachtstroom aanleggen in Katwijk

Wanneer u graag wilt beginnen met koken op een elektrische kookplaat of als u een laadpaal thuis wenst, assisteren wij u graag. Dan heeft u meer energie nodig dan de gemiddelde aansluiting aankan. Bij ons kunt u terecht voor professionele hulp bij het installeren van krachtstroom en een 3-fase aansluiting in Katwijk.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting

De benamingen krachtstroom en 3-fasen aansluiting worden vaak door elkaar gebruikt. Hoewel ze vaak door elkaar worden gebruikt, hebben krachtstroom en een 3-fasen aansluiting niet precies dezelfde betekenis. Krachtstroom wordt voornamelijk gebruikt voor zeer zware machines. Bij de term krachtstroom in woonhuizen, is er vrijwel altijd sprake van een 3-fasen aansluiting.

Een 3-fasen aansluiting zorgt ervoor dat u kunt beschikken over 25 ampère stroom, verdeeld over drie verschillende fasen. Met deze toegevoegde spanning is het nu mogelijk om apparaten te gebruiken die een hogere energiebehoefte hebben, doordat de groepenkast nu drie keer 230 volt (elektrische spanning) ontvangt in plaats van slechts een keer 230 volt. Met de extra spanning is het nu mogelijk om apparaten te gebruiken die meer energie nodig hebben.

Een bubbelbad, sauna of inductiekookplaat zijn geschikte keuzes. Bij een gangbare 1-fase aansluiting zouden zulke apparaten direct voor overbelasting zorgen. De verdeling van de stroomvoorziening over 3 fasen zorgt ervoor dat dit niet gebeurt.

Het aanleggen van krachtstroom is voor de ervaren elektriciens van Elektra Koning een dagelijkse klus.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Wanneer u van plan bent om apparaten die veel energie verbruiken te gaan gebruiken, heeft u krachtstroom naast een 3-fasen aansluiting nodig. De energiebehoefte van deze apparaten is niet alleen groter, maar ook de vereiste stroomspanning is hoger. Voor deze machines is de gebruikelijke 230 volt spanning die we voor onze huishoudelijke apparaten gebruiken niet toereikend.

Krachtstroom biedt u een vermogen van 400 volt. Voordat u krachtstroom kunt benutten, moet uw groepenkast hierop worden afgestemd. Pas wanneer dit is voltooid, kunnen de zware machines worden gebruikt.

Aanpassingen van netbeheerder nodig?

Om krachtstroom of een 3-fasen aansluiting te krijgen, moet u de hulp inroepen van zowel een elektricien als uw netbeheerder. Via dit formulier kunt u een verzoek indienen om uw aansluiting te verzwaren. Hierbij is het wel cruciaal dat de groepenkast over een 3-fasen hoofdschakelaar beschikt.

In het geval dat er nog geen schakelaar is geïnstalleerd, kan Elektra Koning dit voor u doen. Tevens dienen apparaten die afhankelijk zijn van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting gebruik te maken van het essentiële Perilex stekkersysteem en de overeenkomstige stopcontacten. Een gelijkmatige verdeling van de spanning over de verschillende fasen wordt mogelijk gemaakt door het stekkersysteem.

Hulp inschakelen van Elektra Koning

Bij Elektra Koning nemen wij graag de verantwoordelijkheid voor uw nieuwe aansluiting en zorgen wij dat alles in orde is. Of het nu gaat om een aansluiting voor krachtstroom, 2 fasen of 3 fasen, wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden op 070 207 5059. Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen via 070 207 5059.


Elektra Koning staat voor u klaar in Katwijk
Over ons

Elektra Koning levert diensten in Zuid-Holland op het hoogste niveau en is inzetbaar voor al uw elektra werkzaamheden. Onze elektriciens zijn gecertificeerd en helpen u graag met spoed, reparatie en aanleggen van... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5059

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor krachtstroom aanleggen?

Over Elektra Koning

Elektra Koning levert diensten in Zuid-Holland op het hoogste niveau en is inzetbaar voor al uw elektra werkzaamheden. Onze elektriciens zijn gecertificeerd en helpen u graag met spoed, reparatie en aanleggen van elektra.Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,InstallQ,SCIOS,Erkend leerbedrijf,NEN 3140,NEN 1010,NEN 3840,NEN 4010,DUBO Keur,Kiwa,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van Elektra Koning

Door C.D
Op 28 november 2023
10

Ze waren erg professioneel! De elektricien stuurde een uur later een contract waarin stond wat we wilden doen met de offerte en had de klus dezelfde dag nog klaar. Voor andere klussen zouden wij ze zeker weer inhuren!

Door T.H
Op 21 november 2023
8

Zeer vriendelijk en professioneel, al voelt ruim 200 euro voor 45 minuten werk aan de hoge kant.

Door F.D
Op 15 november 2023
10

Snel, vriendelijk en goed geholpen bij een electra storing. Doe ik graag weer zaken mee 😊

Door Y.L
Op 14 november 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door N.M
Op 7 november 2023
10

Wat een vriendelijke proffesionelen klantenservice. Ik ben op afstand geholpen binnen 2 weken kon Mark beginnen aan de laadpaal. Super bedrijf!

Door M.K
Op 3 november 2023
10

Super fijn bedrijf! Bedankt voor het snelle schakelen en de goede service. De monteurs waren ook erg vriendelijk. Zeker een aanrader!

Door J.B
Op 24 oktober 2023
10

N.a.v waterschade waardoor de meterkast volledig vervangen moest worden Elektra Koning gevonden. Bedrijf die direct beschikbaar was, duidelijk tijdsafspraak maakt en professioneel personeel heeft die de werkzaamheden heeft uitgevoerd. Een bedrijf wat zeker een aanrader is.

Door S.R
Op 19 oktober 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door C
Op 10 oktober 2023
10

Fijne ervaring!

Door D.R
Op 19 september 2023
10

In de avond een storing gehad en gebeld naar dit bedrijf. Ze probeerde me eerst telefonisch te helpen om de stroom weer aan te krijgen, helaas lukte dit niet en kreeg ik het advies om een elektricien langs te laten komen. Zelfde avond is die langsgekomen en heeft de groepenkast vervangen en de stroom deed het weer. Kosten op voorhand besproken en erg tevreden met het resultaat en het contact.

Door A.M
Op 25 juli 2023
10

De heren hebben mij goed geholpen met mijn groepenkast. Deze elektricien was professioneel en duidelijk. De prijs was uitstekend!

Door L.S
Op 28 februari 2023
10

Vandaag heeft Jan een perplex stekker aangesloten de inductie kookplaat werkte perfect

Door R.D
Op 15 februari 2023
10

Voor 3fase voorbereidingen is dit een geschikte partij. Eerlijk advies en een snelle service.

Door G.V
Op 7 februari 2023
10

Met spoed gebeld de elektricien was snel op locatie. De storing was snel verholpen door Jack top service.

Door H.H
Op 18 januari 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door P.L
Op 10 januari 2023
10

Ik had een tijdschakelaar nodig voor m’n boiler. Elektra koning heeft het netjes geïnstalleerd.

Door E.K
Op 4 januari 2023
10

Top bedrijf binnen 1 uur verholpen van m’n storing.

Door L
Op 4 januari 2023
10

Vandaag diende ik een offerte aanvraag in via de website. Binnen 15 minute kreeg ik de klantenservice aan de telefoon. Elektra Koning is op dezelfde dag langs gekomen om een groepenkast te vervangen. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Door Z.E
Op 8 december 2022
10

Zeker aan te raden elektricien partij! klantenservice is ook zeer klantvriendelijk!

Door Z.Y
Op 30 november 2022
10

Elektra Koning heeft onze woning compleet verzorgd met elektriciteit. Zeer onder de indruk van deze partij. 5 sterren is een understatements.

Door M.A
Op 16 november 2022
10

Fijn contact gehad en heel veel.informatie gekregen over de uitvoering. Monteurs waren erg professioneel, goed werk geleverd!

Door M.G
Op 13 oktober 2022
10

De klantenservice heeft mij eerlijk geadviseerd over een 3/fase aansluiting zodat ik klaar ben voor de toekomst. Zeer tevreden over deze bedrijf

Door J.N
Op 14 september 2022
10

Ik had vandaag een stroomstoring. Binnen 1 uur kwam Jan langs om de storing te verhelpen. Hij heeft onze groepenkast vervangen en de storing verholpen.

Door G.E.G
Op 6 januari 2022
10

Vakkundig bedrijf met eerlijke prijzen.