Teamfoto Elektra Koning
Werkzaam in Katwijk, hoofdvestiging 's-Gravenhage

NEN-keuring Katwijk

Bent u op zoek naar een betrouwbare partij voor het uitvoeren van uw NEN-keuring in Katwijk? Dan bent u bij Elektra Koning aan het juiste adres. Onze ervaren monteurs voeren de keuring zorgvuldig uit en kunnen direct eventuele problemen oplossen.

Wat is een NEN-keuring?

Voor de veiligheid van installaties en apparatuur worden diverse NEN-keuringen regelmatig uitgevoerd. Bij de NEN-3140 en andere NEN-keuringen staat de zakelijke kant van de keuring centraal. Verder is er variatie in laagspanning, zoals bij NEN-1010 of NEN-4010, en in hoogspanning zoals NEN-3840.

Het voornaamste referentiepunt voor NEN-1010 ligt bij particuliere woningen. Wij als ervaren elektricien nemen de taak van Elektra Koning graag en vlot voor u uit handen. U kunt ons gerust bereiken via 070 207 5059 om een afspraak te maken.

NEN-1010 keuring in Katwijk

Tijdens de NEN-1010 keuring worden bestaande elektrische installaties op laagspanning gecheckt. Ook installaties in een doorsnee huis vallen onder deze voorschriften. Veiligheid staat centraal bij de NEN-1010 normen en het verminderen van brand- en schokgevaar is een belangrijk doel.

Deze standaard wordt doorgaans toegepast bij inspecties en controles voor de afronding van projecten. Dit is ook de norm die wordt gehandhaafd bij keuringen van elektrische installaties voor bijvoorbeeld de overdracht van een koopwoning. Reeds lange tijd is de NEN-1010 de standaard in de laagspanning, waardoor de overgrote meerderheid van installaties aan deze norm voldoet.

Er bestaat ook de NEN-4010 norm naast de NEN-1010, deze norm is bedoeld als een leesbaardere versie van de NEN-1010. NEN-4010 wordt niet ingezet als de norm voor keuringen. Deze norm is speciaal opgesteld om de NEN-1010 installatie normen toegankelijker te maken voor monteurs.

NEN-3140 keuring in Katwijk

De NEN-3140 keuringen zijn vooral gericht op zaken zoals bedrijfsvoering en dienen als bewijs dat een werkgever aan de geldende voorschriften voldoet. De normen van de NEN-3140 zijn met name gericht op het opleveren van nieuwe installaties. Bij het aansluiten van zware apparatuur in uw huis, zoals zonnepanelen, dienen deze regels in acht te worden genomen.

Meestal komen consumenten niet snel in aanraking met NEN-3140 keuringen. Werkgevers ervaren echte meerwaarde door deze keuring periodiek uit te voeren. Bij Elektra Koning zijn onze elektriciens klaar om uw installaties volgens de NEN-3140 normen te keuren.

NEN-3140 keuringen richten zich voornamelijk op bedrijfsvoering en zijn bijvoorbeeld essentieel om aan te tonen dat een werkgever voldoet aan de geldende voorschriften. Bij de NEN-3140 gaat het met name om de correcte afhandeling van nieuwe installaties. Dit geldt ook bij het installeren van zwaardere apparatuur in huis, zoals zonnepanelen.

Als consument is het ongebruikelijk om vaak te maken te krijgen met NEN-3140 keuringen. Als werkgever is het cruciaal om deze keuring op regelmatige tijdstippen te laten uitvoeren. Daarom kunt u vertrouwen op de elektriciens van Elektra Koning om de inspectie van uw installaties volgens de NEN-3140 normen uit te voeren.

Het aanleggen van krachtstroom is voor de ervaren elektriciens van Elektra Koning een dagelijkse klus.

Wanneer een NEN-keuring?

Een NEN-keuring is vooral noodzakelijk voor particulieren wanneer er ingrijpende wijzigingen in de elektrische installatie worden aangebracht. Als u overweegt krachtstroom aan te leggen of extra groepen toe te voegen, is een keuring een goed idee. Bij aanschaf van een nieuwe woning is het altijd verstandig om een keuring te laten uitvoeren.

Als werkgever is het sterk aanbevolen om regelmatig NEN-keuringen te laten uitvoeren. Door deze keuringen kunt u altijd aantonen dat u voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Dit versterkt eveneens uw relatie met bepaalde verzekeraars en waarborgt de veiligheid van uw medewerkers en klanten.

Schakel Elektra Koning in voor uw NEN-keuring

Ons team van deskundige vakmensen kan u begeleiden bij het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Onze deskundige experts zijn beschikbaar om u te begeleiden bij het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Een veilige en efficiënte werking van uw installatie is bij ons gegarandeerd.

Neem gerust contact met ons op als u een inspectie wilt inplannen. Neem contact met ons op via telefoon om alle mogelijkheden te bespreken. Wilt u dat wij met u in contact komen? Vul dan het contactformulier op onze website in.

Veel gestelde vragen

Dient er altijd een NEN-keuring te worden uitgevoerd? Een NEN-keuring is niet vereist volgens de Nederlandse regels. Het kan gebeuren dat verzekeraars een keuring vereisen voor deelname en hiermee de veiligheid van uw installaties bevorderen.

Welke maatregelen moet ik treffen als mijn huis elektrisch wordt afgekeurd?

Bij afkeuring van de keuring zijn correcties vereist in de elektrische installatie. Deze kunt u laten uitvoeren door een elektricien van Elektra Koning.

Wie is bevoegd voor het uitvoeren van NEN-keuringen?

NEN-keuringen mogen worden uitgevoerd door een NEN keurmeester. Dit betreft een individu met de benodigde certificering voor de NEN norm die gekeurd moet worden.

Is het mogelijk om de geldigheid van een NEN-certificaat te verifieren?

U heeft de mogelijkheid om te controleren of NEN-certificaten echt zijn en geldig zijn. Elk NEN certificaat is voorzien van een QR-code die u kunt scannen om deze te controleren.


Elektra Koning staat voor u klaar in Katwijk
Over ons

Elektra Koning levert diensten in Zuid-Holland op het hoogste niveau en is inzetbaar voor al uw elektra werkzaamheden. Onze elektriciens zijn gecertificeerd en helpen u graag met spoed, reparatie en aanleggen van... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5059

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor keuring elektrische installaties?

Over Elektra Koning

Elektra Koning levert diensten in Zuid-Holland op het hoogste niveau en is inzetbaar voor al uw elektra werkzaamheden. Onze elektriciens zijn gecertificeerd en helpen u graag met spoed, reparatie en aanleggen van elektra.Reviews van Elektra Koning

Door C.D
Op 28 november 2023
10

Ze waren erg professioneel! De elektricien stuurde een uur later een contract waarin stond wat we wilden doen met de offerte en had de klus dezelfde dag nog klaar. Voor andere klussen zouden wij ze zeker weer inhuren!

Door T.H
Op 21 november 2023
8

Zeer vriendelijk en professioneel, al voelt ruim 200 euro voor 45 minuten werk aan de hoge kant.

Door F.D
Op 15 november 2023
10

Snel, vriendelijk en goed geholpen bij een electra storing. Doe ik graag weer zaken mee 😊

Door Y.L
Op 14 november 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door N.M
Op 7 november 2023
10

Wat een vriendelijke proffesionelen klantenservice. Ik ben op afstand geholpen binnen 2 weken kon Mark beginnen aan de laadpaal. Super bedrijf!

Door M.K
Op 3 november 2023
10

Super fijn bedrijf! Bedankt voor het snelle schakelen en de goede service. De monteurs waren ook erg vriendelijk. Zeker een aanrader!

Door J.B
Op 24 oktober 2023
10

N.a.v waterschade waardoor de meterkast volledig vervangen moest worden Elektra Koning gevonden. Bedrijf die direct beschikbaar was, duidelijk tijdsafspraak maakt en professioneel personeel heeft die de werkzaamheden heeft uitgevoerd. Een bedrijf wat zeker een aanrader is.

Door S.R
Op 19 oktober 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door C
Op 10 oktober 2023
10

Fijne ervaring!

Door D.R
Op 19 september 2023
10

In de avond een storing gehad en gebeld naar dit bedrijf. Ze probeerde me eerst telefonisch te helpen om de stroom weer aan te krijgen, helaas lukte dit niet en kreeg ik het advies om een elektricien langs te laten komen. Zelfde avond is die langsgekomen en heeft de groepenkast vervangen en de stroom deed het weer. Kosten op voorhand besproken en erg tevreden met het resultaat en het contact.

Door A.M
Op 25 juli 2023
10

De heren hebben mij goed geholpen met mijn groepenkast. Deze elektricien was professioneel en duidelijk. De prijs was uitstekend!

Door L.S
Op 28 februari 2023
10

Vandaag heeft Jan een perplex stekker aangesloten de inductie kookplaat werkte perfect

Door R.D
Op 15 februari 2023
10

Voor 3fase voorbereidingen is dit een geschikte partij. Eerlijk advies en een snelle service.

Door G.V
Op 7 februari 2023
10

Met spoed gebeld de elektricien was snel op locatie. De storing was snel verholpen door Jack top service.

Door H.H
Op 18 januari 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door P.L
Op 10 januari 2023
10

Ik had een tijdschakelaar nodig voor m’n boiler. Elektra koning heeft het netjes geïnstalleerd.

Door E.K
Op 4 januari 2023
10

Top bedrijf binnen 1 uur verholpen van m’n storing.

Door L
Op 4 januari 2023
10

Vandaag diende ik een offerte aanvraag in via de website. Binnen 15 minute kreeg ik de klantenservice aan de telefoon. Elektra Koning is op dezelfde dag langs gekomen om een groepenkast te vervangen. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Door Z.E
Op 8 december 2022
10

Zeker aan te raden elektricien partij! klantenservice is ook zeer klantvriendelijk!

Door Z.Y
Op 30 november 2022
10

Elektra Koning heeft onze woning compleet verzorgd met elektriciteit. Zeer onder de indruk van deze partij. 5 sterren is een understatements.

Door M.A
Op 16 november 2022
10

Fijn contact gehad en heel veel.informatie gekregen over de uitvoering. Monteurs waren erg professioneel, goed werk geleverd!

Door M.G
Op 13 oktober 2022
10

De klantenservice heeft mij eerlijk geadviseerd over een 3/fase aansluiting zodat ik klaar ben voor de toekomst. Zeer tevreden over deze bedrijf

Door J.N
Op 14 september 2022
10

Ik had vandaag een stroomstoring. Binnen 1 uur kwam Jan langs om de storing te verhelpen. Hij heeft onze groepenkast vervangen en de storing verholpen.

Door G.E.G
Op 6 januari 2022
10

Vakkundig bedrijf met eerlijke prijzen.