Teamfoto Elektra Koning
Werkzaam in Katwijk, hoofdvestiging 's-Gravenhage
Hoe kunt u overbelasting van de elektriciteit herkennen Redactie, 3 juni 2024
Elektra Koning: de ervaren elektricien voor Katwijk en omliggende gebieden!

De maximale belasting per groep in de groepenkast is 3. 600 WattIndien er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze verbruiken meer vermogen dan de maximale capaciteit?Als dit gebeurt, zullen de stoppen eruit springen zodra alle apparaten tegelijkertijd aan staan

Als de stroomvraag hoger is dan het maximum vermogen dat geleverd kan worden, kan er overbelasting optreden in de groep. Het kan voorkomen dat er één groot apparaat is dat te veel stroom vraagt en daardoor de groep overbelast. Bij overbelasting van de elektriciteit kan er brand ontstaan omdat de draden en stekkers warm worden.

Zodra het maximale vermogen wordt overschreden, zal de groep zichzelf uitschakelen om te voorkomen dat deze overbelast raakt. Dit mechanisme voorkomt dat de groep overbelast raakt, wat u een veilig gevoel geeft. Een slimme oplossing om overbelasting te voorkomen, is door extra groepen toe te voegen aan de groepenkast.

Inductie koken

Inductiekoken is de meest energiezuinige manier van elektrisch koken. Hoewel deze kookplaat veel stroom nodig heeft, gaat er vrijwel geen energie verloren tijdens het bereiden van uw gerechten. Dit in verhouding tot gas waarbij veel meer gas verloren gaat.

Zorg voor een veilige elektrische installatie bij het installeren van zonnepanelen

Als u zonnepanelen laat plaatsen op uw dak, is het soms ook nodig om de groepenkast uit te breiden. Het is afhankelijk van het type omvormer dat bij de panelen hoort of deze uitbreiding nodig is. Het is niet het aantal panelen, maar het type omvormer dat bepaalt of een uitbreiding van uw groepenkast noodzakelijk is.

Schakel een erkende elektricien in

Heeft u vaak te maken met stroomstoringen door overbelasting van de groepenkast?Het wordt aangeraden om een erkende elektricien in te schakelen voor het uitbreiden van de groepenkast. Het is gevaarlijk om zelf aan de slag te gaan met elektriciteit, dus het is beter om dit over te laten aan een professional.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5059

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Elektra Koning

Elektra Koning levert diensten in Zuid-Holland op het hoogste niveau en is inzetbaar voor al uw elektra werkzaamheden. Onze elektriciens zijn gecertificeerd en helpen u graag met spoed, reparatie en aanleggen van elektra.